Sevdiğim sebze kavurmalarından biri de arapsaçı. Ispanak kavurmasını da severim, fakat arapsaçı'nın lezzeti bir başka. Arapsaçı yemeğini (anason kokusu nedeniyle) sevmeyenlere; hayatlarında bir kez olsun arapsaçı yemeğini yemelerini şiddetle öneririm. Bende anason kokusunu sevmem. Arapsaçının pişmeden önceki kokusu bana itici gelir. Arapsaçı pişince, o koku yerini bambaşka bir kokuya devreder. Sultan, yumurtalı arapsaçı kavurmasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki yüz gram arapsaçı otu
- iki yumurta
- bir küçük soğan
- bir kaşık tereyağı
- bir kaşık zeytinyağı
- karabiber, tuz
- bir kase yoğurt
- iki diş sarımsak
- sıcak su
Tarifin Devamı »