Zeytinyağlı limon soslu, deniz fasulyesi salatası: Ege otlarından bir başkası, deniz fasulyesi. Tek tek ayıklanması zor olsa da, ayıklandıktan sonra yapılan yemeklerin görüntüsü dahi, iştah açıcı. Deniz fasulyesi temizlenir, yıkanır ve süzülür. Ardından kaynayan bol su içerisinde (yaklaşık 10 dakika) haşlanır ve soğuk su içerisinde soğutulur. İşte, bu aşamadan sonra deniz fasulyesi ile deniz fasulyesi (zeytinyağlı veya yoğurtlu) salatası, tereyağlı yumurtalı deniz fasulyesi yemeği ve yine yumurtalı sarımsaklı yoğurtlu deniz fasulyesi kavurması yapılır. Deniz fasulyesiyle yapılan, saydığım bu yemeklerinin hepsi de birbirinden güzel. Sultan, deniz fasulyesini bol bulduğunda haşlar ve derin dondurucu'da saklar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir demet deniz fasulyesi
- zeytinyağı
- sarımsak
- limon suyu
Tarifin Devamı »