Neler Lazım:
- yarım kilo tavuk ciğeri
- bir paket kültür mantarı
- beş kaşık sıvı yağ
- bir kuru soğan
- bir kırmızı kapya biber
- bir yeşil biber
- karabiber, pul biber, kimyon
- tuz
Yapılması:
- tavuk ciğerini yıkayın süzün, kuşbaşı doğrayın
- soğanı, mantarı ve biberleri yemeklik doğrayın
- kapaklı tencere veya tavaya yağı koyun ısıtın
- üzerine sıra ile soğan, biber, mantarı ekleyin kavurun
- peşinden ciğeri ekleyin yüksek ısıda suyunu salana kadar kavurun
- ciğer suyunu salınca baharatları ekleyin, karıştırın ve tencere kapağını kapayın
- ocağı orta ısıya ayarlayın ve ciğer suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Sultan