Ninemin köy usulü patlıcan yemeği, bahçeden koparılan taze patlıcanla yapılır. Patlıcan soyulmaz, sapı etli olarak kesilir ve yemekte kullanılır. Köyde patlıcan yemeği tereyağı ile sade veya piliç etiyle yapılır. Çocukluk yıllarımda köyde patlıcan yemeği anlattığım şekilde pişirilirdi. Özellikle biz çocuklar, patlıcan sapını yemekte alabilmek için mücadele ederdik. Ninem, patlıcan sapının yemeğin eti olduğunu söylerdi. Bizlerde et yiyormuş gibi, sapları yerdik. Sultan, köy usulü patlıcan yemeğini, dalından henüz koparılmış taze patlıcanla yaptı. Hadi bakalım kolay gelsin
Neler Lazım
- 700 gr. patlıcan
- altı kaşık zeytinyağı
- yarım kaşık domates salçası
- bir iri soğan
- iki domates
- iki sivri biber
- üç diş sarımsak
- karabiber, kimyon, tuz
- iki bardak sıcak su
Tarifin Devamı »