
Mantarlı tavuk göğsü yemeği tarifi: Mantarlı, sulu tavuk yemeği için, tavuk but ve tavuk göğsü kullanılabilir. Mantar olarak başta kültür mantarı, çintar mantarı, kestane mantarı, kavak mantarı, istiridye mantarı, kanlıca mantarı, yaprak mantarı, et mantarı, ağaç mantarı, kulak mantarı ve kayın mantarı kullanılabilir. Mantar yemekleri yaparken kullanılacak mantar çeşiti, mevsimsel olarak pazar ve marketlerde hangi mantarı bulduğunuza bağlı. Kısacası bütün mantar çeşitleri ile birbirine benzer mantar yemekleri yapılır. Tarifimde kültür mantarı kullandım. Kültür mantarının içi pembe olanları en kalitelisidir, siyah olanları zorda kalmadıkça tercih etmeyin. Sultan, mantarlı tavuk göğsü yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım tavuk göğsü
- bir paket mantar
- dört kaşık zeytinyağı
- yarım kaşık salça
- bir soğan
- iki domates
- iki sivri biber
- iki diş sarımsak
- karabiber, kimyon, tuz
- maydanoz, su
Tarifin Devamı »