Patlıcan beğendili dana kebap yemeği'nin çabuk pişmesi için; dana etinin bifteklik bölümünü kullandım. Eti kuşbaşı doğradım ve zeytinyağı ile birlikte suyunu çekne kadar kavurdum. Diğer malzemeleri tarifimde olduğu gibi ilave ederek, yarım saat içinde dana kebabını hazırladım. Patlıcan beğendiyi yaptım ve servis tabağına gerektiği kadar koyarak ortasını kaşıkla açtım. Açılan yere dana kebabını koydum ve servis yaptım. Sultan, bazen beğendili dana kebabını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo bifteklik dana eti
- bir orta boy soğan
- bir iri domates
- yarım kaşık salça
- üç kaşık zeytinyağı
- üç diş sarımsak
- karabiber, tuz
- bir bardak sıcak su
Patlıcan Beğendi Malzemesi
- iki patlıcan
- bir kaşık tereyağı
- bir kaşık un, bir bardak süt
- rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz
Tarifin Devamı »