Düdüdüklü tencerede zeytinyağlı portakallı pırasa yemeği tarifi, nasıl yapılır? Çok basit, verdiğim malzemeleri bir araya getirin, başlayın pişirmeye. Düdüklüde pırasa tamamen kısık ateşte 8-10 dakikada pişer. Resimdeki portakal sulu zeytinyağlı pırasa 8 dakikada pişti. Nasıl olduğunu sorarsanız enfes. Önemli olan, su yerine koyacağınız portakal suyu tadında olsun. Tamamen ekşi portakalı sıkıp suyunu yemeğe koyarsanız, yemeğiniz güzel olmaz. Sultan, ara sıra portakal sulu pırasayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir kilo pırasa
- bir kuru soğan
- bir su bardağı portakal suyu
- sekiz kaşık zeytinyağı
- bir havuç
- iki kaşık pirinç
- limon, tuz