8 kişilik sütlaç tarifi; her kaseye ikişer kepçe sütlaç koyarak, sekizinci kaseyi sonlandırırsınız ve tencerede bir kaşık bile sütlaç artmaz. Özellikle tatlı tariflerinin malzemelerini terazi ile ölçerek yaparsanız, şaşmaz sonuca ulaşırsınız. Her evde dijital terazi bulunmayacağından, ölçü işini kaşık ve bardağa havale edelim. Sütlaç yapmanın en önemli ayrıntısı, sütlacın kıvamını ayarlamaktır. Sütlaç kıvamını ayarlamanın en basit yolu; sütlaç göz göz kabarcıklar çıkarırken, kaşıkla sütlaçtan alıp tencereye boşaltmaktır. Sütlaç kaşıktan tencereye boza kıvamında dökülüyorsa, tam kıvamında demektir. Sultan, bu tarifi sıklıkla yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım:
- 7 su bardağı süt (1.4 litre)
- 3.5 çorba kaşığı baldo pirinç (70 gr.)
- 1 su bardağı toz şeker (250 ml.)
- 1 kahve fincanı mısır nişastası (35 gr.)
- 6 çorba kaşığı soğuk su (60 gr.)
- 1.5 su bardağı su (200 ml. bardakla)