
1 güllaç yaprağından güllaç tatlısı yapımı: Hafif bir tatlı olan güllaç, genelde ramazan aylarında iftar sofralarımızda yerini alır. Güllaç hazırlamasının kolay oluşu ve tatlının sunumunda hazırlayıcısına sonsus sayıda seçenek sunmasının keyfi bir başkadır. Hayal gücünüzün sınırlarına göre güllaç yapraklarını şekilden şekile dönüştürebilirsiniz. Güllaç tatlısı tüketileceği miktarda yapılmalıdır ve gün içerisinde tüketilmelidir. Güllaç beklediği vakit lezzet ve görüntüsünden çok şey kaybeder. Güllaç tarifleri ambalajı üzerinde yazmaktadır. Tarifim bir porsiyon güllaç hazırlamak için örnektir. Kış mevsiminde hazırlanan güllaç dışarıda kalması sorun yaratmaz. Yaz aylarında hazırlanan güllaç buzdolabına kaldırılmalıdır, değilse ekşir. Fazla söze hacet yok, hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir adet güllaç yaprağı
- bir bardak süt
- iki kaşık toz şeker
- antep fıstığı, file fındık
- kiraz şekeri, hindistan cevizi
Tarifin Devamı »