
1/2 kilo zeytinyağlı salamura yaprak sarması tarifi: Asma yaprağı, taze ve salamura yapılarak yemek yapımında kullanılır. Adına sarma ya da dolma deyin, asma yaprağı etli veya etsiz olarak sarma yapımında kullanılır. Asma yaprağının bulgur veya pirinç katkılı, sade ya da kıymalı pilavı yapılır. Kuşbaşı et kullanılarak yöresel çabut aşı ve bulgur kullanılarak Tokat yöresinin bat yemeği yapılır. Ayrıca kuşbaşı et, yarma kullanılarak Çorum yöresine ait yırtma yemeği yapılır. Asma yaprağı çoğu tavuk, balık ve et yemeklerinin hazırlanmasında yatak olarak kullanılır. Tarifim, zeytinyağlı yaprak dolması ile ilgilidir. Sultan, zeytinyağlı yaprak dolmasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo salamura asma yaprağı
- iki bardak pirinç
- dört baş iri soğan
- bir buçuk çay bardağı zeytinyağ
- bir paket dolmalık fıstık, bir çay bardağı kuş üzümü
- bir çay kaşığı tarçın, bir tatlı kaşığı dolma baharı,
- yarım çay bardağı kuru nane
- bir limon, iki kesme şeker, bir yemek kaşığı tuz,
- kaynar su
Tarifin Devamı »