Düdüklü tencerede lokum gibi pişmiş etli kereviz yemeğim, tartışmasız on numara beş yıldız. Tarifimi denerseniz eğer, memnun kalırsınız. Etli kereviz yemeğimi, kerevizi sevmeyen insanlarımıza şiddetle tavsiye ederim. Yapımı gayet kolay, sebzeleri doğradıktan sonra gerisini düdüklü tencere halleder. Etli yemeklerin yapımında çoğunlukla dana etini tercih ederim. Zorda kalmadıkça, kolay kolay yemeklerde kuzu eti kullanmam. Kuzu etini sevmediğimden değil; kuzu eti, yemeklere dana etinin verdiği lezzeti vermediğini ve damak tadıma uygun olmadığını düşünürüm. Sultan, her daim kendisi için etli kereviz yemeğini düdüklüde yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo kereviz
- bir patates
- bir baş soğan
- bir havuç
- iki diş sarımsak
- bir tatlı kaşığı un
- bir tatlı kaşığı tuz
- bir çay bardağı sıcak su
- bir tutam kıyılmış maydanoz
- yarım limon suyu
Tarifin Devamı »