Tavada, mangalda, ızgarada biftek nasıl pişirilir tarifi: Biftek nasıl pişirilir? Biftek tavada, sac üzerinde, mangalda veya herhangi bir ızgara aleti üzerinde pişirilir. Biftek sade, ya da terbiye yapılarak pişirilir. Bifteği ister sade pişirin, isterseniz terbiye yaparak pişirin lezzettinden hiçbir şey kaybetmez. Bütün kırmızı et çeşitleri, pişirme aleti üzerinde pişkinlik durumuna göre; az pişmiş, orta pişmiş ve tam pişmiş olarak pişirilir. Bizim toplumda et daha çok, tam pişmiş olarak sevilir. Bifteği pişirirken suyunun kaybolmaması ve etin kurutulmaması gerekir. Bu yüzden, et pişirme aleti üzerine (alet) çok kızgın olduğu an da koyulur ve kendi haline bırakılır. Etin bir yüzü kızardığında et pişirme aleti üzerinden kolaylıkla kalkar ve diğer yüzü üzerine yatırılır. Bifteği pişirmezden önce iki yüzüne karabiber, tuz serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Ardından dumanı tüten tavada veya ızgarada alt üst edilerek kızartılır. Sultan, bazen bifteği anlatığı şekilde sade olarak pişirir. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- ihtiyacınız kadar biftek
- zeytinyağı
- karabiber
- tuz
Tarifin Devamı »