tavuk but haşlama
Şubat 09, 2020
Kalçalı tavuk but haşlama, zaman bakımıdan en güzel düdüklü tencerede yapılır. Tavuk budu normal tencerede haşlanabilir. Fakat, uzun zaman alır. Kalçalı tavuk butlarının bir çifti bir kiloya yakın ve üzerinde olabilir, nerdeyse bir küçük piliç ağırlığındadır. Kalçalı tavuk budu sebzeli ya da sade olarak haşlanabilir. Tarifimde bir kiloya yakın iki tavuk budunu düdüklü tencerede sade olarak haşladım. Düdüklüde tavuk budu haşlaraken düdüklüye ilave edebileceğiniz su miktarı, haşladığınız butu nasıl kullanacağınıza bağlı olarak değişir. Düdüklü tencere orta ateşte 20 dakika çalıştırılırsa 1 su bardağı suyu buharlaştırır. Bir su bardağı su ise, 200 ml. veya 200 gr. dır. Bu duruma göre düdüklüye istediğiniz kadar su koyabilirsiniz. Sultan çoğu zaman tavuk butlarını düdüklüde haşlar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Tarifin Devamı »
Tags