Fırın tahinlisi şüphesiz fırında yapılır. Evde usülüne uygun yapılanı da fırın tahinlisini aratmaz. Fırın tahinlisini evde yapmanın zorluğu, hamuru açmak ve inceltmek için mutfakta gerektiği kadar yer olmamasıdır. Tahinli yapımında büyükçe bir tezgahın olması gerekir. Düşünün bir tahinilinin hamurunu 3-4 metre uzunlukta rulo yapmanız için, mutfakta yer bulunabilir mi? Bulunmaz. Bu nedenle; bir fırın tahinlisinin minyatürünü, evde ancak verdiğim malzemelerle yapabiliriz. Verdiğim hamur malzemeleriyle yaklaşık 180 gr. ağırlığında 3 tane beze yapılır. Bu tarifte tek bezenin yapımını ve pişirilmesini verdim. Siz, üç bezeyi aynı anda kullanabilirsiniz. Tarifime uyarak ağızda dağılan tahinliyi yaparsanız, sonuçtan memnun kalırsınız. Sultan, tahinli sever olarak bu tarifi çoğu zaman kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Tahinli Hamuru İçin Neler Lazım:
- üç su bardağı böreklik un (330 gr.)
- bir su bardağı ılık su (200 ml.)
- iki çorba kaşığı sıvı yağ (ayçiçek)
- bir çay kaşığı kuru hamur mayası
- bir çay kaşığı tuz
Tarifin Devamı »