Ağızlara layık kabak tatlısı yapmanın ip uçları:
- Kabak alırken kestane kabağını tercih edin
- Kabağı dilimlenmiş aldıysanız,dilimlerin üzerideki yeşil kısımlarını yok edin
- Dilimleri bölerken eşit irilikte parçalar olmasına dikkat edin
- Kabak parçalarını tencereye koymazdan önce tartın
- Tartığınız kabak ölçüsü miktarının yarısı kadar tatlı için şeker kullanın
- Kabak parçalarını karnıyarık tenceresinde yapın
- Tencereye dizdiğiniz kabakların aralarına 3-4 karanfil serpiştirin
- Kabakların üzerine kabak ağırlığının yarısı kadar toz şeker ekleyin, tencerenin kapağını kapayın, bir gece bekleyin.
- Sabah tencereye 1 kilo kabak için 1 çay bardağı su ekleyin ve ocağın büyük gözüne koyun, yüksek ısıda kabağı bir kez fokurdatın, ocak ısısını tamamen kısın
- Tencere kapalı olarak kabağı 1 saat kısık ateşte pişirin
- Süre bitiminde tencereyi ocaktan alın, tencereyi açın ve kabakların soğumasını bekleyin
- Kabaklar tamamen soğuduktan sonra kapağını kapayın, açık bırakmayın
- Sakın kabak pişerken suyu fazla geldi, çekmedi gibi muhabbetlere takılmayın, kabak bıraktığı suyu soğuyunca çeker. Bırakın kabak kendi işini yapsın.
- Verdiğimiz bu ipuçları ile şahane bir kabak tatlısı yemeye hazır olun.
- İpucu bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.