
Dana kıymalı etli biber dolması tarifi: Bütün dolmalar ufak tefek ayrıntılarıyle beraber aynı yöntemle yapılır. Şikayeti olmayan dolma hazırlamak için, bir iki inceliğe dikkat etmek gerekir. Dolma içini bastırarak tıkış tıkış doldurursanız dolma içiniz lapa olur. Ayrıca, tencereye fazla su ilavesi ile birlikte dolmanızı yüksek ısı da pişirirseniz aynı sonla karşılaşırsınız. Bir de etli dolma harcını hazırlarken en son pirinçi ilave etmeniz gerekir. Eğer pirinçi diğer malzemeler ile birlikte yoğurursanız pirinçler kırılacaktır. O yüzden, iç harçınızı hazırlayın en son pirinçi ilave edin ve karıştırın. Etli dolmanızı güzel kıyma ile yaparsanız, sevilmeyen o yağ kokusunu almayacaksınız, fazla söze hacet yok. Sultan; sebzelerin mevsiminde yaptığı etli biber dolmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- onbeş dolmalık biber
- 200 gram kıyma
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- iki soğan
- üç domates
- bir bardak pirinç
- bir kaşık salça
- karbiber, kuru nane, tuz
- maydanoz
Tarifin Devamı »